КултураОбществоРегионалниСамоков

Участниците в „Театър? Фантастиш!“ към ПГ „Константин Фотинов“ представиха две постановки благотворително  

Анна Манова

Участниците в „Театър? Фантастиш!“ към ПГ „Константин Фотинов“, под ръководството на Емилия Попова и Стефанка Митрева, представиха двете си авторски пиеси „Коледа по никое време“ и „Сърцето на робота“. Театралната вечер се състоя непосредствено преди старта на лятната ваканция в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“.

Сн. Пламен Лобутов
Сн. Пламен Лобутов

Гимназистите подариха една приятна вечер на самоковската публика като представиха две авторски пиеси, преведени от немски език на български, за да бъдат разбираеми за аудиторията. Те играха благотворително в помощ на 23 – годишната Мира Янева, която се нуждае от бъбречна трансплантация.

С постановката „Сърцето на робота“ „Театър? Фантастиш!“ спечели първо място и награда на публиката на театралния фестивал „Завесата се вдига на немски език“, провел се в гр. Кърджали.  Следващото участие на театралната група е на XXVI Националния ученически театрален фестивал „Климент Михаилов“ в гр. Русе. Нашите гимназисти ще играят на 27 юни, в него са класирани 39 състава в две възрастови групи.

„Нашите млади театрали, под шапката на успешното и популярно име „Театър? Фантастиш!“, не само спечелиха наградата на журито и на публиката в гр. Кърджали, но вече са популярни  и в гр. Русе. А днес научавам, че са популярни също в Благоевград и имат специална покана ако желаят на изучават театрално изкуство в университета. Популярността на групата нараства. Те са на правия път към успеха“, с тези думи директорът на ПГ „Константин Фотинов“ Венета Симитчийска поздрави участници, ръководители и гости на театралната петъчна вечер.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close