КултураОбществоРегионални

Успешна творческа година за читалище „Младост – 2003”

mladostС удоволствие пиша този репортаж за успешното приключване на календарната 2016 година за читалище”Младост–2003г”, защото тя наистина беше успешна!

На 26 ноември 2016 година  в зала 7 на НДК се проведе заключителният етап на фестивала “Сребърните чучулиги”, на който се явиха само номинираните с лауреатско звание изпълнители или казано по друг начин – от 1000 участници 22 бяха удостоени! Сред тях беше и нашето прекрасно гласче Маргарита Бочева! След изпълнение на песента “Арлекино” тя стана любимка на публиката за изпълнение и артистичност. Лично секретарят на Национално движение “Русофили” и връчи почетен знак. Другото наше момиче, което участва в този фестивал е Марина Бочева, която спечели 2-ро място с песента “Смуглянка молдованка ” и “Альйх роз” .

На 27 ноември 2016г.   в залата на “Позитано” 20  се проведе фолклорен и  поп фестивал под  егидата на Министерство на  културата и  Национално сдружение на пенсионерите” в България. Участваха над 200 състави, групи, клубове, читалища и любители. Ние участвахме с „Шишмановска фолклорна група за автентичен фолклор”, която се представи отлично и получи специалната награда на журито за  прекрасно изпълнение на песните -“Не вей ветре” и ” Слънцето е на заода”, които направо взривиха публика и жури и нашите певици Трендафилка Счупалова, Малинка  Тагаръкова, Трендафилка  Ангелова и Данка Зашева получиха много овации и аплодисменти за автентично пеене. Корепетиторът и художествен ръководител Станислав Крумов също получи адмирации.

Това бяха последни участия за 2016 година и аз искам от името на Настоятелството на читалище “Младост” да благодаря за изключителния труд на нашите певци малки и големи, на прекрасните ни танцьори, художници и китаристи и да им пожелая през следващата 2017 година още по –големи успехи!  Изминалата година беше много благосклонна към вас, донесе ви много медали и успех, научихте много нови песни и танци, направихте изложби, представихте прекрасни концерти.

Благодаря и на вашите родители и близки, приятели и членове на читалище”Младост – 2003″, които бяха неотлъчно с нас при преодоляване на трудностите и провеждане на изложби и наши празници.

Председател на Читалищно настоятелство  –

   Лилия Шуманова                                    

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close