Спорт

Успешен сезон за скиорите от „Чамкория” 

През изминалия зимен сезон една ярка звезда изгря на самоковския спортен небосклон – тази на ски клуб „Чамкория” и неговите възпитаници, които завоюваха общо 12 медала – 1 златен, 4 сребърни и 7 бронзови. Росица Мирчева спечели 2 бронзови отличия от купа „Еко-хотел Здравец” и купа „Добринище”, Дейвид Славчов едно бронзово от купа „Борислав Мавриков”. Александър Марков записа в актива си един сребърен медал от купа „Еко-хотел Здравец” и един бронзов от „Добринище”. С по едно призово място /второ място и сребро/ се поздравиха Георги Ковачки и Теодор Николов по време на състезанието за купа „Витоша ски”.

Голяма част от момчетата и момичетата се бориха, полагаха неистов труд и старание, за да преодолеят своите лични върхове. Малки или по-големи, но еднакво значими и ценни, с намерение и тенденция те да намерят проекция в бъдещето. Скоро из техните редици може да се появи следващият Петър Попангелов, знае ли човек? Няма сигурни неща, особено що се отнася до спорта. 13578762_10207136545473090_411762064_nИзвестно е, че Самоков е с традиции в белите спортове, но винаги могат да се получат изненади. На целия този фон едно момиче се е устремило смело да преследва мечтите си, а успехите и признанието не закъсняват. Заслужено Косара Гущерова получи поощрителна награда за най-перспективен млад спортист на Самоков. През годината тя успя да се пребори и приключи сезона с 5 медала – един златен за купа „Петър Попангелов – Старши”, един сребърен и три бронзови.

13565337_10207136545433089_333870328_n„Реших да карам ски покрай баба и тате. Записах се в СК „Чамкория”, защото исках да тренирам и по възможност да съм първа на всички състезания. Преди старта на всяко състезание нямам търпение да се пусна. Треньорите – Александър Марков, Димитър Зографски и Мартин Мартинов много ни подкрепят и помагат. Моите приятелки Вени, Роси и Елена също се радват, когато успея да постигна добър резултат Те също са част от клуба.” – разказва Косара и не скрива, че едни от кумирите й са утвърдени и изтъкнати имена в тази спорт – Линдзи Вон, Анна Фенингер, Марсел Хиршер. Още съвсем малка се качва на ските като доказателство, че кръвта вода не става. Бащата на Косара – Костантин Гущеров е бил активен състезател и ски учител. Баба й – Зорница Гущерова е позната като дългогодишен учител в Говедарци. Сериозна подкрепа Косара получава и в училище „Димчо Дебелянов” от нейните преподаватели.

Момичетата и момчетата от СК „Чамкория” демострираха издръжливост и относително постоянна добра форма по време на състезанията, които се проведоха на Боровец, Банско, Пампорово и писта „Витошко лале”. Не закъсняха и резултатите като се надяваме през предстоящите надпревари те да бъдат още по-значими. За тази цел е необходима подкрепа, включително и от страна на Общината. Дори и през летния период заниманията и тренировките продължават.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close