Самоков

Условна присъда за Александър Методиев – Сали

Самоков 365

Делото, образувано срещу Александър Методиев от пролетта на 2016 г. получи своята развръзка. Депутатът от ДПС се сдоби 6-месечна условна присъда за хулиганство и неизпълнение на полицейско разпореждане и глоба в размер на 3000 лв. Събитията се развиха на 1-ви май 2016 г.

Според обстоятелствата около разследването Александър Методиев заплашвал с уволнение полицаи, които спрели за проверка футболния отбор на „Спартак”. След като служителите на реда не се поддали на заплахите му, той звъннал на шефа на полицията в Костенец Васил Попов, който обаче отказал да му съдейства.Преди свадата с полицаите Бат Сали влязъл в Костенец с джипа си, като направил тройно изпреварване на забранен участък и не се подчинил на полицейското разпореждане да спре.

Припомняме, че в началото на месец юли главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание да бъде свален имунитетът на Александър Методиев. Няколко дни по-късно – на 13 юли стана ясно, че той доброволно се е отказал от защитата си. „Аз имам това право като народен представител след като получа сигнал от хората от моя етнос, да поискам информация каква е причината да се спират само мургави водачи на превозни средства“, заяви тогава Методиев. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close