Слайд категория

УНСС с примамливи оферти за самоковските кандидат-студенти

tehnikumЗа поредна година преподаватели и студенти от Университета за национално и световно стопанство посетиха ПТГ „Никола Вапцаров” и разясниха на самоковските кандидат-студенти подробностите около предстоящия прием във висшето учебно заведение. „За нас тези срещи са много полезни, защото пестят време, усилия и средства” – коментира директорът Георги Велев. Николай Ванков – доктор по икономика в УНСС направи подробна презентация на предлаганите специалности и материалната база. Университетът е утвърден лидер сред висшите училища в Югоизточна Европа и тази есен ще посрещне 95-тата академична година. Структурата е изградена от 8 факултета и 32 катедри, а просторната 500 местна зала „Аула Максима” е сбъдната мечта за всеки бъдещ висшист заедно с конгресния център и наличния спортен комплекс.

Виолет Маринова от отдел „Кандидат-студенти” разясни подробно механизмите, по които ще става приемът на студентите в отделните специалности. Изпитите чукат на вратата и няма никакво време. Ако резултатите се окажат положителни, бъдещите студенти ще имат възможност да избират между две форми на обучение – редовна и дистанционна като продължителността на следването и в двата случая е еднаква – 8 семестъра (4 години). Единственото изключение е специалност „Право”, в която момичетата и момчетата се обучават 11 семестъра.

Студентите Александър Александров, Ива Стоянова, Пламен Томов и Диан Танков разказаха от първо лице своите впечатления за учебния процес, чуждестранния обмен на студенти и възможностите за приятно и ползотворно прекарване на свободното време пред младите хора. Те успяха да заинтригуват максимално събралите се младежи, голяма част от които са бъдещи техни колеги. Без съмнение абитуриентите от ПТГ „Никола Вапцаров” ще изберат именно УНСС за старт на своя професионален път, благодарение на ползотворното сътрудничество между двете учебни заведения.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close