Обща категорияРегионалниСамоков

В ОУ “Христо Макисмов” се радват на нови придобивки за първия звънец

Анна Манова

На 17 септември удари първият звънец в ОУ „Христо Максимов”. По традиция учениците от училището посрещат новата учебна година и училищните тържества пременени в униформи. И днешният ден не правеше изключение.

Учениците, съвместно със своите учители бяха подготвили празнична програма, включваща стихове и песни. Със свое солово изпълнение се включи и изявената малка певица Маргарита Бочева. Най-вълнуващ този ден е за първокласниците, които се впускат в едно ново приключение. И така от грижовните ръце на родителите преминават в тези на своите ръководители, които ще ги научат да на едно от най-важните неща – да бъдат  грамотни. Първолаците положиха клетва, повтаряйки думите на по-големите ученици. В ОУ „Христо Максимов” има един първи клас, който е с класен ръководител Анелия Георгиева и втори учител Ани Аврамова – Шейнова. Не по-малко развълнувани бяха учителите и родителите. Отец Георги отслужи празничен водосвет и пожела на всички здраве.

Новата учебна година в ОУ „Христо Максимов” стартира с няколко нови придобивки. Обновено беше дворното пространство, на което се проведе тържеството по повод първия учебен ден. Наред с това обновени и освежени бяха класните стаи, в които са монтирани шкафчета за всички ученици. В тях те могат да оставят тежките си раници, учебните помагала и целия си наличен багаж. Подобни шкафчета имаше само в класните стаи на учениците от начален етап. От новата учебна година по-големите ученици от прогимназиален етап също ще могат да се освободят от част от тежестта на чантите си, като се възползват от новите придобивки. Красивите интериорни допълнения са осигурени по национална програма „Осигуряване на съвременнa образователна среда“, модул „Осигуряване на ученически шкафчета“.

За да уважат празника бяха дошли народният представител от   ПП ГЕРБ Валентин Милушев, председателят на Обществения съвет Венцеслав Иванов и секретарят на Общината Ангелина Вангелова.

„През изминалите години се направи доста за образованието. И това ми дава повод да се гордея, че училището става все по-достъпно за децата. Днешният ден е един нов хоризонт. Пазете традициите, умножавайте успехите, бъдете всеотдайни към трудолюбието на вашите учители. Мечтайте, мечтите са вашите криле”, каза пред присъстващите депутатът Милушев. Поздравителен адрес от името на кмета Георгиев изчете Ангелина Вангелова. Поздравителен адрес имаше и от г-жа Росица Иванова – началник на РУО София регион. В края на тържеството тя се появи лично, за да поздрави своите колеги.

„Днес е Денят на вярата, надеждата и любовта. Честваме двоен празник! Той е най-важен за най-малките ни ученици, нашите първокласници. Те ще прекрачат прага на родното училище за първи път. Нашата работа не е лека, но сме се доказали, че съумяваме да се справяме с всякакви трудности. За нас е важно родители и учители да вървим ръка за ръка, за да се получават нещата. На добър час на всички ученици!”, с тези думи директорът на училището Антоанета Николова удари символично първия звънец. Тя изсипа едно мече с вода пред учениците, за да им върви гладко през новата учебна 2018/2019 година.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close