Злободневно

Търг на безценности – бонбон за стотинка

targ na bezcennostiЗоя Станкова

Стигна се дотам, че посегнахме с омърсена, най-вероятно от мързел ръка, дори на щедростта и съчувствието…

Не само нововъведените традиции жънат успехи на повечето места, наскоро започналият да се прилага  хитър трик с почерпката също е безотказен метод за спечелване на пари.

Необходимите продукти са няколко кутии с шоколадови бонбони. Необходимите места – там, където има повече хора – Община, библиотека, офиси, редакции, други институции. А необходимата нагласа се постига с изхвърлено самосъзнание.

И така, схемата е проста, поднасяш кутията с бонбони, за да се почерпи човекът или хората, ако са повече и ги подканяш да те подпомогнат финансово, защото най-често си започнал да учиш или ти се е родило дете (понякога и близначета). След това моментът е ясен, ако адресатът е взел бонбоната от неудобство, трябва и „удобно” да я заплати, било то със стотинка.

Но и тук монетата е с две страни – не всеки заплаща своята почерпка, което води до искане за връщане на бонбоната, а дръзналите да помолят учтиво лицето да напусне биват определяни като лоши хора.

В крайна сметка не знам има ли налична печалба от тази „работа”, но сигурно поне дневният разход за закупуване на бонбоните се покрива…

Безспорно хората са изобретателни, но ако енергията, която се влага в безумни планове за доход без усложняване на живота, се влагаше в полза на обществото и на самия индивид, то развитието ни като народ би било на много по-високо ниво.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close