Обща категорияОбществоРегионалниСамоковСъбития

Турнир по тенис на маса и конкурс за рисунка „С обич за Самоков” по повод Деня на будителите

Анна Манова

Превърна се в традиция по повод Деня на народните будители Младежки дом – Самоков и Спортен клуб по тенис на маса – Самоков съвместно да организират състезание по тенис на маса. То се проведе в аванс на 27 октомври /събота/. Поради протичащия в момента ремонт в сградата на Младежкия дом, надпреварата беше изместена във фоайето на спортна зала „Арена”. А за втора поредна година към него се проведе и конкурс за ученическа рисунка под надслов „С обич за Самоков”.

Тазгодишният брой на участниците в спорното състезание беше 25 души.  В категорията 9-12 клас призът отиде при Здравко Четворженски, а след него на второ и трето място се наредиха Боян Гюров и Антонио Тодоров. В по-малката възрастова категория /5-8 клас/ Георги Найденов надигра Евгени Методиев, а третата позиция беше за Руси Илиев. При момичетата надпреварата също беше интересна, макар малкия брой на участничките, които се състезават в обща категория 5-12 клас. Тук купата си спечели Станислава Стоянова, която записа поредна победа в подобен тип състояние. Тя беше и от учениците, взели участие с картина в конкурса за рисунка. На второ и трето място при момичетата се наредиха Веска Ангелова и Илияна Янкова.

Председателят на клуб по тенис на маса „Самоков” Кирил Москов и зам.-кметът Люба Кленова връчиха купи на отличилите се състезатели. Имаше и подготвени специални награди за Латинка Щъркелова, Лалка Чавдарова и за екипа на вестник „Приятел” във връзка с 1 ноември.

Наред с провеждащото се състезание по тенис на маса бяха наградени и най-добрите в обявения преди месец конкурс за рисунка „С обич за Самоков”. В него взеха участие 125 ученици с общо 112 рисунки. С най-голям брой картини са се включили възпитаниците на СУ „Отец Паисий” – 47,след тях с 40 платна са учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий, с 13 НУ „Станислав Доспевски”, с 8 картини ОУ „Христо Максимов”, ЦНСТ – с три и с 1 картина ПГ „Константин Фотинов”. Първото място е за Ния Генева, на втора позиция е класирана Мария Пенева, а третото място е за Георги Прасков. Една специална награда е определил председателят на комисията – художникът Шуманов за картината на петокласничката от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Магдалена Петрова.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close