Регионални

Туристическо влакче тръгва от средата на февруари в Боровец

Анна Манова

Туристическото влакче, за което беше проведена конкурсна процедура в края на декември 2016г., вече е факт. Идеята е влакчето да бъде атракцион за всички посетители на курорта Боровец като се движи по определен маршрут. В началото на тази седмица /06.02/ кметът Георгиев подписа договора с фирмата изпълнител – „Юрогеймс Къмпани АД”, с управител Богдана Димитрова, която беше и единствен кандидат. Основната идея е влакчето да започне своята работа като своеобразен туристически пътеводител в разгара на сезона, като разбира се ще може да се използва и през останалото време от годината. Влакчето ще бъде едно нововъведение в курорта.

Новото превозно средство, което често ще срещаме в курорта, представлява електрически увеселителен влак, работещ без релси и е екологично чист. Ще може да бъде използван от лица с увреждания. Услугата ще бъде за срок от три години. Локомотивът и вагоните са от затворен тип, като прозорците му се отварят. Каросерията е устойчива при всякакво състояние на пътя и е оборудвана с платформа за лица с увреждания.

С решение на ОбС има вече одобрен маршрут и време на движение на влакчето. Началната спирка ще бъде на стария център пред фонтаните, втората спирка ще бъде пощенската станция. Маршрутът продължава по линията – хотел „Мура”, паркинга на Кабинкова въжена линия, сградата на Планинска спасителна служба, дворец Царска Бистрица и обратно при хотел „Самоков, хотел „Рила”, хотел „Иглика”, писта Червено знаме, хотел „Св. Георги” и стария център. Време на движение на атракциона ще бъде в диапазона от 10 до 17 ч. Очаква се съоръжението да заработи от следващата седмица. То ще бъде с билети, чиято цена остава да бъде уточнена преди пускането му.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close