Злободневно

Туристическия информационен център на борса в Румъния

12268529_480705258767658_577490858_oЗоя Станкова

В рамките на четири дни, от четвъртък до неделя /12-15 ноември/ в Букурещ се проведе туристическата борса TTR – Bukurest, чието издание е тридесет и четвърто.
В Румъния се провеждат две туристически борси, съответно есенна, която е традиционно през месец ноември  и е насочена към зимния туризъм, и пролетна.
Община Самоков участва за втори път на борса в Букурещ като миналата година участието е било по проект, по който е работено с Долна баня и Сапарева баня. През тази година участието е съвместно със Сдружението на хотелиерите в Боровец.
Туристическата борса в Румъния е второто съвместно участие на сдружението и центъра, които имат за цел заедно да представят района и да привлекат вниманието на възможно най-много туристи. Първото беше през тази пролет в изложението „Ваканция, спа и експо”, провело се  в София.
Иванка Вукова, управител на Туристически информационен център – Самоков, сподели с нас „България се представи с щанд от 80 кв. м.. На щанда на Министерството на туризма участвахме ние, както и още шестнадесет български изложители.
Безспорен бе интересът към нашия щанд от страна на посетителите, които основно се вълнуваха от предложенията за Нова година и за зимни почивки.
Хубаво е да отбележим момента, че голяма част от тях вече познават България и целенасочено си търсят предложения за почивните и празничните си дни.
Също беше раздадено голямо количество рекламни материали , които показват възможностите за туризъм на територията на Общината и Боровец.
Специално за това туристическо изложение се изготви и нова съвместна брошура, която включва всички участващи хотелиери, „Бороспорт” АД и разбира се, Туристическия информационен център като представител на Община Самоков. Брошурата е направена под надслов „120 години Боровец”.
На база на нашето представяне очакваме да се засили интереса на румънските туристи към Боровец и района и с това да засилим туристическия поток.”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close