ОбществоРегионални

Туристите от „Мусала” покоряват върхове

Самоков 365

Поредни преходи с туристи от Балканите организираха и това лято председателят на Туристическо дружество “Мусала” Марияна Илиева и колегите й в екипа. През този уикенд планинари от ТД ПЕС „ Мусала” – Самоков, ПК „Балкан – Белград, ТД ТСЕ „Етрополе” взеха участие в похода “Децата на Рила”. Туристите бяха придружени от планински водачи, сред групата бяха Марияна Илиева и секретарят на ТД “Мусала” Марияна Вардарова, както и председателят на “Балкан” – Белград Миланка Арчич, на “Етрополе” Катя Дочева. В походите участваха туристи от Враца, Велико Търново, Пловдив и други, от общо 14 Туристически дружества и училища.

Най-малката участничка в преходите беше петмесечната Даяна Станкова от дружеството на Враца. Най-малкият турист, който се качи на Мусала беше Божидар Росен Иванов от Самоков.На 17.08.2019 г. те изкачиха връх Мусала, а на следващия ден се разходиха около Седемте рилски езера. На 23 – 25. 08. 2019 г. предстоят нови преходи. Самоковското дружество ще гостува за пореден път на приятелите си от МБТС – вр. Тетово, Шар планина, Северна Македония.

“Планината трябва да се познава, но и обича и уважава. Приятелствата ни с дружества от съседни на България страни са много и от дълги години. Благодарим на всички, които споделят с нас обичта си към природата” – коментира Марияна Илиева.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close