ОбществоРегионалниСамоков

ТС „Кати денс“ откри новия танцов сезон с три медала от Sofia Open Dance Festival

Aнна Манова

Силно начало на новия танцов сезон поставиха грациите на Катрин Митева. Момичетата взеха участие в шестото издание на Sofia Open Dance Festival, който се проведе на 15 октомври в зала „Арена Армеец – Тренировъчна“. Те успяха да завоюват три медала.

Sofia Open Dance Festival e отворен фестивал с конкурсен характер, в резултат на който се определят най-добрите изпълнения от явилите се участници във всички танцови стилове. Тазгодишнотото събитие се проведе с подкрепата на Национален фонд – Култура.

Момичетата от Танцово студио „Кати денс“ се представиха в категориите Модерни/Съвременни танци, Дует и формации, в две възрастови групи. Журито, което оцени изпълненията, е в състав: Анелия Серафимова-Тодорова (спортни танци), проф. Анелия Янева (класически танц), Анита Дамянова (акро танц, танцово шоу и мажоретки), Петър Ангелов (български народни танци), Татяна Янева (мюзикъл, танцов театър), УАРДА (Ориенталски танци) и Филип Миланов (модерен танц).

Дуетът Лина Гаврилова и Виктория Стойкова за пореден път се доказа и спечели симпатиите на журито, което ги награди с първо място в тяхната възрастова категория. Второ място спечелиха момичетата от голямата група, а трето – малка група формации. Така девойките на хореографа Митева си тръгнаха от фестивала с три медала – злато, сребро и бронз. Капитан на звездния танцов отбор е Лина Гаврилова, в него са Анелия Вукадинова, Ренета Шукадарова, Доника Баракова, Яна Назлиева, Радина Попова, Мария Чаушева, Елена Стоименова, Натали Георгиева, Виктория Стойкова, Никол Лесичева, Биляна Гавадинова, Виктория Маркова, Адриана Георгиева, Сиана Бучева, Ивана Конярска, Даная Мирошниченко и Божидара Спасова.  

„18 бойни танцови машини ще прославят Самоков и България тази година на национални и международни състезания по танцово изкуство. Благодаря на организаторите и журито. От сърце им благодаря, че са моят Dream team. Благодаря на родителите за доверието и подкрепата. Благодаря на нашия генерален спонсор – „КИРСТО” -търговия с хранителни, нехранителни, безалкохолни и алкохолни стоки. Благодаря на транспортна фирма- „Илиеви” за сигурния, бърз и комфортен транспорт към всяка наша цел. Благодаря на целия екип на спортна зала – „Арена- Самоков“, за това че 11 години Katty Dance & Sport Studio тренира в страхотни условия, отношението и всичко, което правят за нас. Мотивирана съм да работя с още повече енергия, отдаденост ,посвещение и любов за всички посетители, а отборът… той е моето второ семейство и винаги заема и ще заема специално място в моето сърце. На добър час в състезателен сезон 2022/2023 на всички“, сподели треньорът Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close