Спорт

Трудна победа над „Берое”

trudna pobeda nad beroeМариян Гребенчарски

Ден преди Деня на народните будители „Рилски спортист”, срещна отбора на „Берое” Стара Загора в зала „Арена Самоков”. Рилецо постигна трудна, но сладка победа.

Първата четвърт завърши при резултат 28-25 точки. Десетимата на паркета се оттеглиха за 15 минутната почивка при резултат 50-45. В третата част старозагорци намалиха пасива си на 3 точки и преди последните 10 минути резултатът беше 73-70 точки. Последната четвъртина „Рилски” игра много силно и увеличи доста преднината си.

В крайна сметка таблото показваше 98-82 точки в полза на домакините. Отново най-резултатен и полезен играч за самоковци бе Върнън Тейлър. Той се отчете с 23 точки. Също много ефективен играч за „Рилски” бе,  Златин Георгиев. Той наниза 19 точки, направи 7 борби и 3 чадъра. За „Берое” Диуейн Джаксън вкара 19 точки, след него се наредиха Майк Блек и Мичъл Картър с по 17 точки.

След контузия в ахилеса в „Рилски спортист”, се завърна Джулиън Норфлийт и вкара 10 точки. „Рилецо” са с актив от 2 победи и 1 загуба. В следващият кръг от НБЛ( Национална баскетболна лига ) гостуваме на „Левски” София в зала „Универсиада”. Дербито ще се проведе на 7 ноември от 19:30ч.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close