СамоковСпорт

Триумф и отборно второ място за боксов клуб „Самоков” на Държавното в Плевен

Шампионски титли за Лоренцо Зоранов и Давид Калайджийски, сребро за Христо Николчов 

Самоков 365“

21 шампиони излъчи боксовата надпревара от Държавното лично първенство за ученици /13-14 г/ в Плевен. Общо 170 боксьори от 42 клуба взеха участие в турнира, който премина изключително оспорвано и с голям интерес. С най-много златни медалисти се поздравиха от боксов клуб „Локомотив” – София. Шампиони за „железничарите“ станаха Георги Гълъбов, Антонио Дамянов и Янко Илиев. С по двама на върха в отделните категории завършиха от пловдивския „Лаута“ – Владимир Давидов и Джан Ахмедов, както и от Самоков – Лоренцо Зоранов и Давид Калайджийски.

Четиримата представители на БК „Самоков” ознаменуваха доброто си представяне с две шампионски титли и едва вицешампинска. По пътя към триумфа, Лоренцо Зоранов /кат.40 кг./ преодоля съперниците си от БК „Кико” – София, „Локомотив” – София, „Мизия” – Плевен и отново „Кико” – София, срещу които се изправи съответно в осминафинална, четвъртфинална, полуфинална и финална битка. Неговият съотборник Давид Калайджийски /кат.75 кг./ записа победа над състезател от БК „Добрич” и достигна до финала, където последва нов успех срещу представител от клуба на Детелин Далаклиев. Така донесе втора  шампионска титла за БК „Самоков”.

С една победа и загуба на финала Христо Николчов /кат.60 кг./ стана втори и спечели сребърен медал. Без отличие, но с добри впечатления, завърши състезанието за четвъртия самоковски участник  – Били Зоранов /кат. 54 кг./.

БК „Самоков” стана втори в отборното класиране, а треньорът Веско Райчев не скри удовлетворението си от постиженията на неговите възпитаници в последното състезание за сезона. Наставникът не пропусна благодарността си към хората, които ги подкрепят финансово и морално при всяко едно от участията. Лятото е време за подготовка и обигравания. Предстоят контроли и турнири в Благоевград и Пазарджик за поддържане на формата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close