Регионални

Трио „Чаушеви” затвърдиха любовта на публиката и станаха „УЕБ талант на България”

Анна Манова

чаушевиОще с появата си на голямата сцена на „България търси талант” трио „Чаушеви” впечатлиха журито с таланта си. Те представиха една много приятна симбиоза между традиционно нашето си, българското, и модерното звучене на джаза и всичко това – авторско. Малката дъщеря на Вели и Величка Чаушеви, чаровната Диана, смая журито с чистотата на гласа си и с това, колко вярно пее наравно със своите родители. Малката Дианка е участник и в други състезания, където също се е представяла повече от отлично и винаги е сред първите места. Едва ли тогава някой би се усъмнил, че тяхното място не е точно на полуфинала на шоуто. Дори самото жури ги насочи натам със своите категорични 4 „да”.

Изявите на семейството са много, а където и да попаднат винаги оставят след себе си едно много приятно усещане от творчеството и от любовта помежду им – и двете са много заразяващи за всички, които са в близост до тях. Това те показаха и с участието си в „България търси талант”. На сцената те може да се изявяват като трио, но в живота са квартет. И той е прекрасно допълнен от малкия Георги, който най-вероятно ще върви по стъпките на своята сестра и родители. Георги се изявява с модерния бийтбокс. На третия полуфинал те се представиха четирима с интерпретация на вечната песен на Маргарита Хранова – „Устрем”.

За съвсем малко те не успяха да се класират за финала. Но останаха в оспорваната битка за „УЕБ талант на България”, което с други думи казано е категория любимци на публиката. Там те се състезаваха с останалите 6 отпаднали участници. Като до 3 юни можеше да се гласува електронно за тях. Трио „Чаушеви” събраха най-много гласове и се превърнаха в „УЕБ талант на България”. Това стана ясно на лайфа на предаването, който беше на 5 май /неделя/. Невероятното семейство успя да се пребори с изключителна конкуренция: танцьорите от “Last Shot”, момичето с невероятен глас Лиляна Пенчева, танцьорите, които покориха света Виктор и Василена, шарените и диви “Masters Of Disasters”, прекрасните “The Biterzzz” и момичето с ангелски глас Александра Панайотова. Всеки един от тях заслужава наградата, но зрителите решиха, че искат да я дадат на трио “Чаушеви”.

Освен всичко казано дотук е важно да се подчертае, че те имат и самоковска кръв. Става въпрос за Величка Чаушева, която е дъщеря на дългогодишната преподавателка по музика Даниела Георгиева. Триото се е изявявало няколко пъти и на самоковска сцена.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close