ЗлободневноРегионалниСамоков

Трима са заразените през изминалото денонощие в Община Самоков

“Самоков 365”

Три лица са диагностицирани с COVID -19 през изминалото денонощие за община Самоков. По данни на Министерство на здравеопазването в София – област заразените са трима и те са на територията на нашата община. А общият брой на новорегистрираните случаи с коранавирусна инфекция на територията на цялата страна са 174 за изминалите 24 часа. Направените PCR тестове през последното денонощие са 2775. Тези данни отчита Националната информационна система.

Само за сравнение най-висок брой на заразени е отчетен в София град  86 лица, а след това се нарежда Варна – 17 души. Най-малко лица с коронавирус са отчетени в Добрич- 1, Перник -1, Смолян – 1, Ямбол – 1, Хасково – 2 и Кюстендил – 2.

За Община Самоков се отчита тенденцията броят на активните лица да продължава да се движи в низходяща линия. Към тази сутрин бройката вече падна под 100 – 99. От тях 40 са настанени в болница, а останалите са на домашно лечение, под карантина.

За последното денонощие излекувани са 10 от диагностицираните с положителен PCR. Под 200 падна и бройката на карантинираните, като в момента тя е 197.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close