ОбществоРегионалниСамоков

Третокласници от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” показаха колко са „Умни, сръчни, бързи и изобретателни”

„Самоков 365”

Учениците от 3 „а” клас от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” показаха как могат да учат и да се забавляват едновременно, както и че класната стая може да се превърне в състезателно поле между отбори в надпреварата за това кой е по-бърз и по-добър.

Третокласниците бяха участници в образователната игра „Умни, сръчни, бързи и изобретателни”, по инициатива на класния им ръководител г-жа Павлина Христова. Тя се проведе на 13 февруари. За целта учениците бяха разделени в четири отбора от по шест състезатели. И за да бъде по-оспорвана и интересна играта имаше и жури, което да наблюдава как се справят отборите, дали участниците в тях хитруват и съответно да поставя точки за бързина, сръчност и креативност. В състава на журито бяха младата преподавателка по БЕЛ Аделина Кюнчарска и журналистите Делян Василев и Анна Манова. Техен помощник беше учителката по целодневно обучение Николета Малинова. Всеки един от тях надзираваше по един отбор и даваше сигнал при правилно изпълнение на задачата. Малчуганите съставяха изречения от нарязани думи, пресмятаха трудни умножения и деления, решаваха кръстословици, откриваха скритите думи, сглобяваха пъзел, проявиха се като добри шивачи и кулинари. Състезателният елемент още повече засилваше желанието им за успех. Всичко това се случваше в присъствието на техните родители, които бурно аплодираха всеки един успех на децата. Учениците се проявиха и като талантливи в различни насоки и след като зашиха правилно копчета на плат, направиха вкусни и интересни сандвичи, потанцуваха, попяха и изиграха скеч. Докато журито пресмяташе точките на специално за случая табло, дойде ред родителите да се включат в общото забавление съвместно със своите деца. Г-жа Христова беше подготвила изненада и за тях. Учениците и техните близки трябваше да направят по един ръчно изработен гердан по зададени предварително елементи.

На финала на класирането всички получиха различни учебни пособия, спрямо мястото, което са заели в надпреварата. Но независимо от това третокласниците доказаха, че наистина са умни, сръчни, бързи и изобретателни. Г-жа Павлина Христова побърза да благодари на всички за участието и за създадената приятна атмосфера. Забавното състезание приключи с много емоции и обща снимка за спомен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close