Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Третокласници от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” залесиха в Туристическата градина

Анна Манова

Учениците от 3 а клас от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, придружавани от своите ръководителки Павлинка Христова и Николета Малинова, залесиха около 40 фиданки в Туристическата градина. Благородното начинание на малките природолюбители се състоя на 28 април  /събота/, седмица след отбелязването на Деня на Земята.

Идеята за посаждането на младите дръвчета е на класната им ръководителка г-жа Христова, която е водена от идеята, че всеки човек в живота си трябва да посади поне едно дръвче. Освен това децата отрано трябва да се научат на трудолюбие и отношение към природата. А срещите и общите занимания между учителките, родителите и децата стават традиционни. Идеята й среща инициатива и подкрепа от страна не само на учениците, но и на техните родители.

Родителите осигуряват около 40 дръвчета и избират подходящо място, което едновременно с това е предпочитано от всички за отдих, именно Туристическата градина. Спират се на участък, намиращ се в близост до въжения град – друго предпочитано за забавления място. Така в съботния ден, в края на април, посаждат 15 широколистни и 20 иглолистни фиданки. В залесяването се включват около 50 души – родители и деца. Третокласниците приемат залесяването като отговорна задача и всеки от тях успява да засади по едно дръвче. Поставят и табелка на участъка, че е засаден от ученици. Обещават си да се грижат за младите фиданки и през лятото да ги навестяват и поливат, за да израстат здрави и големи дървета. След това всички си организираха весел пикник, доволни от добре свършената екипна работа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close