Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Третокласници от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” изнесоха патриотична програма в Младежки дом

„Самоков 365”

Ден преди националния празник на България, малките патриоти от 3 б клас от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” поднесоха вълнуваща патриотична програма. Празненството беше под надслов: „С България в сърцето” и беше подготвено от г-жа Красимира Таинова и г-жа Зорница Вардарова. То се състоя в Младежкия дом.

Третокласници показаха, че наистина носят България в сърцето като пременени в униформи припомниха делото на българските герои. Децата рецитираха и пяха песни, като подчертаха, че са горди да принадлежат на славен род и да живеят в град, който е известен със своите зографи и героичното си минало. Учениците още от най-крехка възраст трябва да знаят най-основните детайли от историческото минало на страната си, защото само така България има бъдеще. Такава беше и основната цел на двете преподавателки – Таинова и Вардарова – да съхранят историята и чрез децата да я припомнят. А най-вярна публика бяха родителите и близките на малчуганите.

На финала на празненството зам.-директорът на училището г-жа Дамянова поздрави учениците за положеното старание и припомни думите на една популярна песен: „Да се знае, да се помни, че България е жива”, където се включиха и децата. Всички си пожелаха до нови срещи и си направиха снимка за спомен.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close