ОбществоРегионални

Третокласниците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” трупат знания с книжки, компютър и мишки

Самоков 365

Още в първите дни на ваканцията, третокласниците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” се върнаха отново в училище. В рамките на представителна изява по проект „Твоят час” малчуганите показаха как еднакво добре учат с книжки, а също с компютър и мишки. Градинката на ресторант-парк „Бистрица” събра много родители и учители, които станаха част от събитието.  Сред присъстващите беше и директорът на училището Георги Панев. Всеки ден момичетата и момчетата откриват нов свят на технолигии с помощта на своите преподаватели – Йорданка Младенова и Светлана Стоянова.

Научават интересни и любопитни неща, благодарение на заниманията включени в проект „Твоят час” и „Енвижън”. Последното представлява софтуерна система, създадена да улесни учителите при тяхната работа и стремяща се към разрешаването на двата основни проблема в началното образование – липсата на ресурси, които могат да бъдат отделени за оборудване на класните стаи и липсата на интерес към науката от страна на децата. За да бъде постигнато това е необходимо активното участие на всеки ученик в учебния процес чрез ефективно използване на ресурсите.

Продуктът „Енвижън”  е разделен на три основни части – презентационна, административна и публичен портал. С умело изработени табла и презентации третокласниците показаха, че умеят да учат и да се забавляват – с четене на книги сред природата, по време на посещението на Бельова черква, при гостуването на Цвета Белчева в библиотеката на IV квартал.  През изминалата учебна година те отбелязаха тържествено Деня на християнското семейство, отидоха на учебна екскурзия до Копривщица, месиха сами хляб в „Хлебната къща”. Трупаха знания и сбъдваха мечтите си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close