ОбществоРегионални

Третокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” с призово класиране в конкурса „Посланици на здравето”

Самоков 365

През учебната 2018/2019 г. Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката, съвместно с Министерството на околната среда и водите /МОСВ/, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата и представителството на Европейската комисия в България организираха национален ученически конкурс „Посланици на здравето”. Той се проведе в две фази – класиране на проектни предложения и оценяване на резултатите от реализираните проекти. На втори етап одобрение получиха три проекта от област София. От тях и проект „Да бъдем успешни чрез здравословно хранене и физическа активност” на г-жа Йорданка Николчова – преподавател в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Самоков.

На 24.06.2019г. в София  се проведе церемония по награждаването на победителите в конкурса „Посланици на здравето”, който поощрява здравословното хранене и спортуването сред учениците от 1 до 12 клас. Патрон на инициативата е министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който награди победителите. „Щастлив съм, че този конкурс се превръща в традиция, защото проектите ви са сигнал към бъдещите поколения колко важен е здравословният начин на живот. Наблюдавайки материалите, снимките, таблата, които сте разработили, аз виждам, че вие много добре познавате рисковете за здравето – нездравословното хранене, липсата на физическа активност, употребата на алкохол, цигари и наркотици. От вашите проекти се вижда, че не само познавате рисковете, но добре знаете и как можем да се справим с тях“. Така се обърна министърът на здравеопазването Кирил Ананиев към победителите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.Самоковските посланици на здравето – учениците от III „б” клас от ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, бяха класирани на второ място за забележително и оригинално изпълнение на проект на ученици от първа възрастова група. Купите и грамотите  получиха  представители на учениците – Теди Щерьова и Калоян Мутафчийски, придружени от ръководителя на проекта Йорданка Николчова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close