РегионалниСамоков

Треньори и спортисти са „Обединени от спорта“  на 18 юни в Туристическата градина

Анна Манова

Местни треньори и спортисти се обединяват от любовта си към спорта, за да реализират за първи път в Самоков мащабен Ден на спорта. Той ще се проведе на 18 юни /събота/ в Туристическата градина. Стартът е от 12:00 часа.

Главен инициатор на „Обединени от спорта“ е Мартина Байданова от „Бодитон“. От една година Байданова е в Самоков и води спортни тренировки в зала „Арена“. Макар да не е от града тя е привлечена от красивата природа и всички възможности, които дава местният климат за реализиране на различни активности на открито. Това всъщност е основният движещ подтик за инициирането на едно такова мащабно спортно събитие именно тук, в Самоков. Идеята е да се отдели един ден, в който местните ръководители на школи се обединяват, за да допринесат в името на една обща кауза – самоковските деца. И тяхното развитие – физическо и ментално.

В „Обединени от спорта“ се включват носителят на наградата „Спортист на годината“ Александра Кашинова, ръководителят на клуба по художествена гимнастика Джорджия Попова, аниматорът Йолана Минкова, треньорът по аеробика Весела Вукова и Невена Лазарова – водеща групи по аеробика, футболният треньор Димчо Маринов, баскетболният треньор Людмил Хаджисотиров, шампионът по биатлон Ива Карагьозова, нутриционистът Елена Морунова, управителят на спортната зала Красимир Димитров, Мария Чепилова от клуба по киокушин, треньорът по сноуборд Христо Ахтаподов и инициаторът на различни активности в с. Райово Борислав Пейчинов. Всички спортни игри, двубои и надигравания са с благотворителна цел.

„Идеята за този Ден на спорта се роди спонтанно, като някакъв вътрешен подтик за приобщаване към общността. Планираме интересни игри, с лек състезателен характер. Като за всеки участник сме предвидили награда. Обединяваме се местни ръководители на школи за една обща кауза. Каузата, която избрахме е отваряне в Самоков на Академия „Телерик“. Това е най-мащабната безплатна академия за дигитални науки, програмиране и роботика. Тя е за деца от 1 до 12 клас, като е разработена в различни модули спрямо възрастовата група. Обучението в подобни сфери дава на децата едни познания, които ще са им много полезни занапред и ще им създадат конкурентоспособност и самочувствие“, сподели главният организатор Мартина Байданова.

На 18 юни в Туристическата градина ще има организирани различни спортни активности в разнообразни дисциплини: маратон, карате, кръгови тренировки, аеробика, борба, дърпане с въже, футбол, тъч ръгби, фризби и др. Предвидени са също различни предизвикателства. Отделено е специално внимание и за най-малките. Те ще могат да се включат в различни игри от типа „Бързи, смели, сръчни“. Организаторите приканват записването за участие да стане предварително онлайн, но може и на място малко по-рано преди обявения начален час.

На място ще бъдат също малките творци от Читалище „Младост – 2003“, които заедно с други желаещи ще нарисуват на момента транспарант за събитието. Ще бъдат поставени и кутии за дарения.

На финала ще има томбола с големи награди, сред които са – спа почивка за двама в хотел в Хисаря, луксозна козметика, ваучер за торта, ваучер за спално бельо, ваучер за тренировъчна програма и хранителен режим, подаръчни ваучери за хранителни добавки, едномесечна карта за фитнес зала Арена и др.

„Много сме благодарни на сериозната подкрепа от бизнеса в града и от страна на Община Самоков. В Деня на спорта организираме маратон, в който активно се включва местният Ротари клуб. Каним всички да дойдат на 18 юни, събота, в Туристическата градина да се забавляваме заедно, ще има много изненади и награди“, каза за финал Мартина Байданова.

Линк към страницата във Фейсбук: https://www.facebook.com/Самоков-Обединени-от-Спорта-103637872300145/

Инстаграм @sportendensamokov

Линк за събитието : https://fb.me/e/31JOMgGaJ

Линк за каузата: https://www.telerikacademy.com/school

Линк за записване в игрите: https://forms.gle/uxW3Pzdnyun6jcvQ9

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close