ПолитикаРегионални

Трайчо Трайков: Не струпване на органи на реда, а изчистване на системата от корупция, ще защити границата ни от бежанския поток

traycho-traykow3Не струпване на органи на реда, а изчистване на системата от корупция, ще защити границата ни от бежанския поток. Това каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков на среща  граждани в Самоков. През уикенда жителите на града протестираха срещу настаняването на бежанци.

Има стотици заловени мигранти, но не и каналджии и това трябва да се промени.

„Липсата на информация води до измисляне на такава, а там, където има вакуум, има място за страх. Затова институциите трябва да бъдат на мястото си и хората да усетят сигурност. В противен случаи всяко населено място ще предприема сепаративни мерки – малки общности да се борят за собствената си сигурност, да организират протести в градовете“, каза още Трайков. По думите му е необходимо да укрепим границите, включително с подкрепата на Европейския съюз.

„Който е бежанец и иска да намери убежище, трябва да влезе през контролно-пропускателен пункт, а тези, които не минат от там, да бъдат третирани съобразно българските закони“, заяви на свой ред кандидатът за вицепрезидент на traycho-traykowРеформаторите ген. Съби Събев. Един от нашите приоритети е съдебна реформа и върховенството на закона. Гражданите да почувстват какво е справедливост, да бъде гарантирана личната им сигурност, допълни още ген. Събев.

За да има сигурност не е необходимо само да има органи на реда на границата, но да се води истинска борба с корупцията и постигане на върховенство на закона, коментира Трайков.

Народният представител от Реформаторския блок Димитър Делчев бе категоричен, че кандидатпрезидентската двойка на РБ може да поведе страната ни в правилната посока и да затвърди евроатлантическата насоченост на България.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close