ОбществоРегионални

Традиции и новаторство представи Самоков на „Ваканция & СПА Експо”

Самоков 365

В седмицата на виното и любовта, от 14 до 16-ти февруари 2018 г. се проведе 35-тото издание на„Ваканция & СПА Експо”. Най-мащабният туристически форум в  България се проведе на обичайното място – Интер Експо център в столицата. Това е единственото туристическо изложение, включено в календара на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Община Самоков е сред неизменните участници във форума. За поредна година Туристическият информационен център съвместно със Сдружението на хотелиерите и собственици на обекти в Боровец ще представят курорта и района като привлекателна туристическа дестинация и лятото, и през зимата. Ваня Вукова – управител на ТИЦ съобщи, че и тази година гостите определено има какво да видят.

Щандът, разположен точно срещу централния вход е разпознаваем и с течение на времето се е превърнал в запазена марка за посетителите. Той ги приканваше с новата си визия – цветове и снимки, показващи възможностите за целогодишен туризъм с изобилието от културно-исторически забележителности и утвърдили се във времето фестивали. „Хората вече ни познават и голям плюс е участието ни в такива престижни форуми” – коментира още Ваня Вукова. Един от приятелите на Самоков е водещият Ники Кънчев, който има вила в Маджаре и не пропуска възможност да посети района.

Всяка година „Ваканция & СПА Експо” събира близо 400 участници от над 20 страни в света. През 2017 година беше отбелязан ръст на посещенията с над 9%, като данните потвърждават трайната тенденция за повишаване на интереса към най-голямото туристическо изложение у нас. „Да се срещнем на „Ваканция””! – призовават за 35 път организаторите от Прим Експо.Това е първото участие на Община Самоков за годината. Престижното международно туристическо изложение премина с традиционно присъствие на Балканските страни и различните посолства. Атракция беше декоративното сърце с надпис Самоков и Боровец, с което всеки желаещ можеше да се снима. Скритото послание е, че видиш ли ги веднъж, те завинаги остават в сърцето, обгърнати от достолепието на величествената Рила.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close