ОбществоРегионалниСамоков

Тимът на „Шивачите“ е новият шампион на Business Premier League 2020

„Самоков 365“

 Тимът на „Шивачите“ спечели турнира Business Premier League 2020 с актив от 31 точки. Отборът на самоковските футболисти изпревари с една точка прекия си опонент ING и с три точки „Актив Комерс“.

Надпреварата стартира на 8 септември и приключи на 7 декември. Това е вторият по сила турнир в София, в който участваха 14 състава. Повечето отбори са състaвени от бивши и настовящи футболисти.

В последния мач момчетата имаха нужда от 1 точка и я набавиха в надпреварата с „Локорско“, завършила с резултат 2:2.  Главна заслуга за шампионската титла има вратарят на отбора Ангел Джоргов, който се превърна във вратар на турнира. Голмайстор на тима стана капитанът Кристиян Здравков.

Отборът изказва своята благодарност на собственика на „Спортен комплекс“ – Самоков и създател на „Шивачите“ Георги Николов, както и на спонсора на тима Димо Димов – собственик на „БГ ХЛАПЕТА“ /он лайн магазин за детски играчки“.

През идната 2021 година самоковските „шивачи“ ги очаква защита на титлата в София, участие в Шампионска лига на България, където участват най-добрите български отбори по минифутбор и не на последно място спечелване на Супер купа „Самоков“.

Съставът през шампионския сезон беше:

 1. Ангел Джоргов
 2. Асен Янев
 3. Христо Николов
 4. Симеон Димитров
 5. Ивайло Иванов
 6. Кристиян Здравков
 7. Димитър Аличков
 8. Димитър Тосков
 9. Красен Николов
 10. Борислав Банков
 11. Даниел Дюлгеров
 12. Иван Марков
 13. Димитър Хаджийски
 14. Йордан Николов
 15. Георги Георгиев

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close