Седмицата

Тече усилена работа по съвместния проект Самоков – Долна баня – Сапарева баня

В ход е обществена поръчка, свързана с избор на изпълнител за логистично обезпечаване и организация на маркетингови дейности, участие в изложения и панаири в изпълнение на проект: ”Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация Самоков -Долна баня – Сапарева баня” . Той ще бъде реализиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. като сновната цел е разработването на интегриран регионален туристически продукт, който да увеличи интереса на посетителите към територията на трите общини.

101 002 Sapareva Banya

Предвижда се заложените за изпълнение дейности да повишат атрактивността на района и да допринесат за увеличаване на приходите от туризъм в местната икономика. За изпълнение на проекта са предвидени дейности за привличане на туристи, които да реализират нощувки в района на Самоков, Долна баня и Сапарева баня. Това ще се постигне чрез организиране на пътувания със създействието на туроператори, както и познавателни тур обиколки за автори на пътеводители и журналисти, организиране на участия в избрани туристически изложения в и извън България.

Избраният изпълнител ще има ангажимент да подсигури транспорт за пътуванията на международните борси в Румъния, Германия и Великобритания. Заложено е и изграждане на промоционален павилион, осигуряване на кетъринг услуги , посрещане на чуждестранни гости и други съпътстващи дейности. Срокът за получаване на оферти и заявления за участие е до 17 ч. на 23-ти юли 2013г.

Във връзка с работата по проекта е обявена още и една обществена поръчка – за изработка на рекламни и информационни материали, осигуряващи визуализация и публичност, както и изработване на рекламен филм. Тя ще бъде финализирана в края на месец юни.

Междувременно стана ясно, че три фирми – „Панов” ООД, „Перун-ККБ” ЕООД и ЕТ „Школснаб 2001” кандидатстват за доставчици на обзавеждане на Центъра за настаняване от семеен тип, който ще се строи на мястото на бившето училище „Никола Драмалиев”.
Комисия с председател инж. Евелина Перфанова, разгледа тръжната документация на трите дружества. В изпълнение на следващият етап на процедурата, ще бъдат отворени пликовете с ценовите оферти.
Съвсем скоро предстои да бъде сключен договор с „Красстрой” АД – фирмата, избрана за строител на новия център. Самото строителство трябва да приключи за 6 месеца. То ще бъде извършено в изпълнение на спечелен проект от Община Самоков. Целта е децата с увреждания постепенно да бъдат настанявани в такива жилища.

Припомняме, че имотът на мястото на „Н. Драмалиев” беше предоставен безвъзмездно на общината от държавата. Там скоро ще се настанят 12 деца със здравословни проблеми, като подборът ще извършат специалисти от Агенцията за закрила на детето. Самият проект е на стойност до 815 хил.лв. и се финансира от ОП„Регионално развитие”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close