ОбществоСамоков

Тече асфалтиране в курорта Боровец

„Самоков 365“

Плътна асфалтова настилка е поставена на две улици в курорта. Едната е зад хотел „Айсберг“, а другата е покрай вилно селище „Ягода”, в посока хотел „Еуфория”. В момента се подготвят още няколко улици за асфалтиране, като те са част от предвидените довършителни дейности по проекта за изграждане на ВиК на Боровец- втори етап. Текат строителни дейности по отводняване и оформяне на улицата покрай станцията на МВР към вила „Ибър“ и улицата над хотел „Феста”.

Асфалтиране ще бъде извършено и на цялата улица, която започва от хотел „Феста”, минава покрай „Свети Георги” и завършва при вила „Стрезов”. На участъка от строително-ремонтните дейности от стария център на Боровец до пречиствателна станция „Яйцето” вече са приключили довършителните дейности и прекопаните участъци са асфалтирани.

В последните 5 години в курорта Боровец са инвестирани значителни средства в инфраструктурата, като на 100% е подменена ВиК мрежата. Направи се и продължава да се прави асфалтиране на улици. Изгради се пробив между хотелите „Иглика” и „Феста”. Изгради се нов паркинг до направения пробив. Извърши се подмяна на уличното осветление. Направиха се тротоари в стария център на Боровец и по продължението на улицата до вила „Стрезов”. В момента започва изграждането и на алея за пешеходци и велосипедисти, която ще бъде между вила „Стрезов” и вилни селища.

Сериозни средства бяха инвестирани и в планиране на курорта, като вече са разработени плановете за „Златния триъгълник” и за уличната регулация и обществените пространства.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close