ЗлободневноОбща категорияРегионалниСамоков

Тестване на рискови групи в община Самоков се извърши днес /Обновена/

„Самоков 365“

Към днешна дата случаите на COVID – 19 в Самоков са 17. Един е установен случай днес. Няма връзка с регистрираните случаи до момента.
Екип от РЗИ направи тестове на лица, които имат контакти с много хора, в следствие на ангажиментите си. Бяха тествани и жители на Седми квартал. През лекарския пункт, обособен в Корпуса за социални услуги на Общината, тестове бяха направени на екипа на Домашен социален патронаж, които работят с много хора и разнасят храна на лица от рисковите групи – възрастни хора, хора с увреждания и др., както и на ангажираните по проекта за патронажна грижа.
Днес бе тестван и целия персонал на детска градина „Пролет”. Също и жителите на Седми квартал. На следващ етап бяха направени тестове на служителите на Бюро по труда и на служителите на Дирекция „Социално подпомагане”, тъй като и двете институции работят с много граждани. Особено по време на извънредното положение, към тях беше много сериозен наплива от хора.
Днес бяха тествани и пациенти на отделението по хемодиализа към МБАЛ – Самоков, служителите на фронт – офисите от общинска администрация. Две училища – ОбУ „Неофит Рилски” и ОУ „ Митр. Авксентий Велешки” закупиха тестове от бюджетите си и направиха тестване на целия персонал.
До края на тази седмица тествани са персонала на МБАЛ – Самоков, пациентите на хемодиализа, полицията, служители на Бюро по труда и Дирекция “Социално подпомагане”, служителите на фронт-офисите от общинска администрация, екипите на Домашен социален патронаж, и “Патронажна грижа”, потребителите на Домовете за стари хора, служителите на социалните центрове, персонала на детските градини “Пролет” и “Детелина” и всички контактни лица на заразените.
Тестването е много важен компонент от овладяване на разпространението от зараза с коронавируса. Ето защо тази превенция ще продължи до края на месеца, като ще се обявяват дните, в които ще се прави.

Related Articles

One Comment

  1. Чудя се кога ще се сетите за баш хората на първа линия а именно за тези които ви хранят всеки ден, тези които ви молят да носите маските си не само за пред охраната на входа, тези които работят по 8 часа в непроветрени пространства и изключена вентилация с превенция към вас а за благодарност получаваме кашляне и кихане в лицето!!! Кога ще се сетите че не само докторите са на първа линия кога ще се сетите да благодарите поне! Ние също сме хора не сме роби и не сме ви длъжни защото ако ни нямаше нас щяхте да мрете не от covid 19 а от глад че не знаете да си сготвите!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close