Слайд категория

Теодосий Спасов заменя Васко Василев на терасата на Музея

ork-kanarite„Канарите“ и „Гайтани“ загряват на 21 август

На 19 август от 20.00 часа на терасата на Музея ще имаме удоволствието да гледаме най-известния повелител на кавала – Теодосий Спасов. Той ще бъде гвоздеят на деня заедно „Небесни струни“. Мероприятията пред Музея се организират за 4-та поредна година и се доказват като едни от успешните хрумки на Общината. teodosii spasovТе събират целия град на едно истински културно преживяване.

21 август е денят, който е фактическият празник на Самоков. За тогава е планирано шествието-парад с участието на гвардейския духов оркестър и мажоретния състав към Читалище-паметник „Отец Паисий“. Оркестър „Канарите“ и любителската самоковска група за народни танци ще подпалят площада вечерта в 21.30 веднага след зарята.teodosii spasov

Припомняме, че празничните прояви ще протекат цяла седмица от 14 август до 21-ви. На 14-ти на площада ще бъдат прожектирани филми в рамките на инициативата „Пътуващо лятно кино с БНТ“. Христофор Пейчев ще бъде почетен за 80-годишния си юбилей с изложба в Градската художествена галерия в същия ден от 18.00 часа.

„Бялата порта на Рила“ е насрочена за 17 август от 10.30 часа в Туристическата градина. През деня се планират редица спортни събития, като от 20.30 голям спектакъл на самоковска сцена ще представят ансамбъл „Българе“.

В неделя на Бельова черква ще се състои традиционната света литургия, където ще се раздаде и курбан. Междувременно ще има и голям фолклорен концерт на съставите от цялата община. За същия ден организаторите са обявили детските конкурси „Мини мис и мини мистър“ и „Малък талант на Самоков“. Вечерта ще бъде посветена на младежките изпълнители от града.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close