ОбществоРегионалниСамоков

Теодора Стефанова ще гостува в Самоков с книгата си „Осмото чувство, ключът към Вселената“ 

  “Самоков 365”

Теодора Стефанова, позната повече като гадателката на Берлускони, ще гостува в Самоков днес. Тя ще представи второто издание на книгата си „Осмото чувство, ключът към Вселената“, заедно с дискусия на тема „Изкуственият интелект и нашето бъдеще“. Срещата ще се проведе в конферентната зала на х-л „Арена“ от 18:00 часа.

Преи много години Теодора Стефанова предрича на тогавашния бизнесмен, Силвио Берлускони, че ще стане премиер на Италия, както и завидната му политическа кариера. Преди 30 години обяснява със свои думи навлизането на Интернет, Гугъл и фейсбук. Преди няколко години предизвести отделянето на Каталуния от Испания.

А сега, сега предвижда употребата във всеки дом и всяко домакинство на изкуствения интелект, на домашните роботи, както и прилагането им в други сфери на живота.

Дали в предвижданията й има грешки. Има, разбира се – „Човешко е да се греши”, а и във всяко предвиждане има заложен  процент грешка, просто защото пътищата на съдбата са неведоми, те могат да следват пътя си, но могат и да се разграничат от него.

И все пак… Все пак предвижданията й за живота, за бъдещите промени в страната и света са с голям процент правилни, авангардни и на моменти трудно смилаеми, именно защото са различни, особени по своя произход, а по дозата истина, заложена в тях. Понякога толкова различни, че трудно се намира дума, която да ги окачестви стопроцентово.

Теодора е преживяла немалко трудности през живота си, продължава да ги преживява и до днес. Последствията от катастрофата, в която тя едва оцелява, преди повече от тридесет години оставят завинаги своя отпечатък върху нея и я променят изцяло. Променят живота й, този на нейните близки, променят възприятията й за света, променят способностите й: добавят умения, които дори не е подозирала, че може да притежава, отнемат други: това да изживее живота си като обикновен човек с обичайните, ежедневни трудности и болки. Вместо това я обогатяват с особен вид познание, начин да усеща другите, себе си и планетата по специален начин и да установява неща, невидими и недосегаеми за обичайните пет сетива на човек: зрение, вкус, слух, обоняние и осезание чрез допир, като премине през шестото: силно развитата интуиция, прескочи седмото и се докосне до нещо, толкова различно от  тук присъстващите понятия на земята, че може да се разглежда като извън тях: осмото чувство!

За разлика от много други ясновидки, астролози и гадателки, Теодора, освен че с доста впечатляваща точност предсказва минало и бъдеще на всеки отделен човек, има и способността да разглежда нещата от национален и световен мащаб: предвижда истини свързани с държави, промени в климата и географията, природни бедствия и катаклизми. И докато при първите, аналитичните умове виждат психологически дарби и прозрения да анализира хората, техните способности и дела, във втория случай още никой не е дал обяснение как се случва това. Възможно е, бъдещето да даде отговор и на този въпрос, на засега нямаме такова обяснение или тълкувание. Ние не знаем как става това, достатъчно ни е, че можем да установим какво ни казва Теодора днес.

Тази книга е породена от нейното желание да се обърне към повече хора, да направи достъпно своето познание за света на ближните си, да разкрие световни загадки и митове, до които, благодарение на своите специални умения и способности, тя е имала достъп. Защо? Защото тя чувства, че трябва да изпълни мисията на своя живот, а тя е: да обогати знанията на хората със своя опит, да им предаде посланията си, с които да ги подготви за бъдещето, да им съобщи новостите, които предстоят, да ги убеди да не се плашат от тях, а да ги приемат спокойно, защото всичко това е за добро!

Единственото, което се иска от хората е да приемат промените спокойно, да заложат максимално на чувството за любов към ближния си, да държат повече на духовното, отколкото на материалното, за да преминат леко към предизвикателствата на утрешния ден.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close