Спорт

Тенис фестивал за малки и големи

tenis 2Тенисът не е от най-популярните спортове у нас. Дали защото не е много евтин или защото няма досатъчно места за практикуване – не е ясно . Всъщност няма значение.

Има, обаче, хора, които обичат този спорт и дават всичко за неговото развитие. Георги Аджиков е такъв човек, а с подкрепата на Георги Георгиев (концесионер на Спортния център в града) той запалва още хора в града да се занимават с този спорт и най-вече деца. Цяло лято в спортния център Георги Аджиков показваше на децата „магията“ на тениса.

За да привлекат вниманието към тениса, двамата млади мъже организираха тенис фестивал, както те го наричат. Тяхната инициатива бе подкрепена и от Община Самоков и лично кметът Владимир Георгиев награди победителите в надпреварите.

Цели два дни Георги и сестра му Демира Аджикова бяха на тенискорта. Демира записваше всички желаещи да се включат в демонстративна тренировка и да се пробват в тениса, а на края и тя самата показа какво може. Брат й показваше основните удари на всеки мераклия. Разбира се, най-активни бяха малките участници, които нямаха търпение да стъпят на корта.

Имаше няколко демонстративни мача и дори турнир по двойки, спечелен от истински аматьори, които хванаха ракети за първи път часове по-рано – Георги и Валентин. Децата имаха за задача да целят мишена, а Поли се оказа най-добра в това и заслужено си спечели наградата „Най-техничен състезател“.

Три деца получиха и ракети от HEAD като награда за тяхното постоянство. Треньорът Георги Аджиков връчи на Владимир Георгиев купата за най-амбициозен играч. Георги Георгиев пък изрази благодарността на всички участници, като даде и купа на треньора. А Денира бе отличена като най-дейна на тенис фестивала.

Дано любителите на тениса стават все повече с всяка изминала година. С хора като Георги, Демира и брат й Георги съм сигурна, че няма как да бъде по-различно и следващата година тези дни може и да не са достатъчни за всички желаещи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close