ОбществоРегионалниСамоков

Тенис турнир, конкурси за рисунка и есе по повод 1 ноември в Младежки дом

Анна Манова

С турнир по тенис на маса и конкурси за рисунка и есе отбелязаха 1 ноември в Младежкия дом. Превърна се в традиция по повод Деня на народните будители от културната институция да организират различни мероприятия, в които да се включат ученици с различни таланти.

Турнирът по тенис на маса събра общо 26 участници от различни възрасти, които бяха разделени в няколко категории. Надпреварата беше оспорвана както при момчетата, така и при момичетата. Но както при всяко състезание има първенци и победени. При девойките първото място се запази за Кристина Пиралкова, която отново демонстрира бързина и техничност. Тя взе купата и първото място и на турнира, организиран по повод празника на града. На второ място се нареди силната й конкурентка Станислава Стоянова, а третото място бе за Любка Ангелова. При момчетата в категорията 5-8 клас първото място е за Божидар Костадинов, а на второ и  трето съответно са – Кристиян Клепалски и Александър Николов. Здравко Четворженски отново завоюва първото място в категорията 9-12 клас, след него останаха Ной Димчов и Антонио Тодоров. Наградите бяха връчени от председателя на СК по тенис на маса Кирил Москов.

Наред с награждаването на първенците от турнира, бяха връчени наградите от конкурсите за рисунка и есе. Тази година комисия в състав – председател художникът Иван Шуманов и членове Елена Петкова /представител на Община Самоков/ и режисьорът Весела Колешанова отредиха три награди на три школи по изобразително изкуство към самоковските училища. Първото място е за учениците от СУ „Отец Паисий“ и тяхната преподавателка Лалка Чавдарова, второ място е за възпитаниците на Анна Вучова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“  и третото – за децата на Елена Гривева от ОУ „Митр. Авксентий Велешки“. Комисията връчи и две поощрителни награди – на осмокласничката от ПГ „К. Фотинов“ Моника Попова и на Асен Асенов от ОбУ „Неофит Рилски“.

Три награди бяха връчени на ученици, включили се в конкурса за есе на тема „С обич за Самоков“. Осем деца бяха писали по темата. Председател на комисията бе Веска Тодорова, а членове – Елена Петкова и писателят Христо Христов. Първото място е за шестокласничката Магдалина Механджийска от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Никола Бозов, който е в 7 клас в СУ „Никола Велчев“ взе втора награда, а третото място е за шестокласничката Бойка Калаиджийска от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Наградите бяха връчени от Снежана Дамянова – гл. експерт в Община Самоков.

 

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close