Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Тенис на маса и конкурс за рисунка организират от Младежкия дом по повод 1 ноември

„Самоков 365”

Състезание по тенис на маса и конкурс за рисунка организират от Младежкия дом по повод Деня на народните будители.

За поредна година Младежкия дом, съвместно със спортен клуб по тенис на маса, с президент Кирил Москов са инициатори на състезание по тенис на маса. А за втори път към това мероприятие ще има и конкурс за рисунка под надслов „С обич за Самоков”. Награди са предвидени за най-добрите и в двете активности.

Турнирът по тенис на маса ще стартира на 27 октомври /събота/ от 9:00 часа във входа на спортна зала „Арена”, а най-добрите ще бъдат наградени в 12:00 часа. Предвидени са три първи награди за момчета 5- 8 клас и три награди за 9-12 клас. За момичетата отличията са само три във възрастовия диапазон 5-12 клас, защото са по-малко като брой участници.

Съвместно с протичащото състезание по тенис ще бъдат наградени и художниците. По регламент конкурсът „С обич за Самоков” е обявен преди месец, а тричленна комисия избира кои картини да бъдат сред наградени. Председател на тазгодишното жури е художникът Иван Шуманов, а членове са дизайнерът Иван Недялков и журналистът Делян Василев. Задачата на комисията никак не е била лесна предвид това, че са се включили 126 ученици с общо 112 картини. Най-силно представяне са направили възпитаниците на СУ „Отец Паисий” с 47 броя картини, под ръководството на г-жа Лалка Чавдарова. Те ще бъдат наградени за комплексно участие. С 40 броя картини са се включили ОУ „Св. Св. Кирил и Методий, с 13 НУ „Станислав Доспевски”, с 8 картини ОУ „Христо Максимов”, ЦНСТ – с три и с 1 картина ПГ „Константин Фотинов”.

Определени са и победителите в конкурса за картина. Третото място е за седмокласника Георги Прасков /СУ „Отец Паисий”/, на второ място е класирана Мария Пенева / 10 клас, СУ „Отец Паисий”/, а първото място е за Ния Генева / 8 кл. СУ „Отец Паисий”/. Една специална награда е определил председателя Шуманов за картината на петокласничката от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Магдалена Петрова.

Наградените картини ще бъдат изложени на 27 октомври във фоайето на спортната зала, докато тече турнирът по тенис на маса.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close