ОбществоРегионалниСамоков

 „Театър? Фантастиш!“ при  ПГ „Константин Фотинов“ спечели жури и публика на фестивал в Кърджали

„Самоков 365“

Авторската пиеса „Сърцето на робота“ на „Театър? Фантастиш!“ при ПГ „Константин Фотинов“ получи първа награда от участието си в театрален фестивал на немски език. Постановката е дело на учителите по немски език Стефанка Митрева и Емилия Попова и бе блестящо изпълнена от гимназистите, които я представиха на Националния фестивал за училищен театър „Завесата се вдига за немски език“, състоял се между 12-13 май в гр. Кърджали.

Пиесата „Сърцето на робота“  пренася в далечното бъдеще. Във всяка сфера на живота хората съжителстват с роботи. Дори и ролята на учителя е поета изцяло от изкуствения интелект. В този свят, лишен от емоции, човешкото все повече отива на заден план. Изненадващо за всички обаче роботите са тези, които се опитват да променят това. И….успяват!

Заслужено първо място от журито /представители на немското посолство в България, Гьоте институт и Министерство на образованието и науката на България/ за показаната магия от майсторско съчетание на слово, звук, осветление и декори на напълно обновения театрален състав: от 9б клас – Анна Белова, Вяра Ковачка, Йован Христов, Йордан Витанов; от 10б клас – Борислав Олев, от 11-те класове – Таня Георгиева, Йордан Тенев, Цветомира Дюлгерова, Лора Генова, Стефания Николова и Християна Стефанова – 9б клас – тонрежисьор.

„За нас бе изключително преживяване да получим и наградата на публиката!“ – споделят ръководителите и децата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close