Регионални

“Театър без граници” в Самоков в края на октомври

Анна Манова

teatyr2За любителите на театралното изкуство последната седмица на месец октомври ще бъде наслада за душата. Защото предстои петото издание на фестивала „Театър без граници”, което ще се проведе в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1895” в Самоков.

Фестивалът ще се проведе от 24.10 – 29.10.16 г. и е с конкурсен характер. Заявките за участие се приемаха до 20 септември. Тази година събитието се радва на засилен интерес от страна на желаещи да играят на самоковска сцена. Записали са се 22 състава от различни кътчета на страната. За призовите места ще се състезават любителски трупи от София, Варна, Кортен, Брезово, Асеновград, Етрополе, Раднево, Чирпан, Шумен, Левски, Ябланица, Горна Оряховица, Казанлък, Гълъбово, Велинград, Козлодуй, Белоградчик, Костинброд, Лом.

Тази година сред журито са голямото име в киното и театъра Юрий Ангелов, небезизвестната Добрина Гецова и май-младото попълнение актьорът Юлиян Балахуров.

Официалното откриване на фестивала ще бъде на 24 октомври /понеделник/ от 18:00 часа, като преди това в програмата са заложени няколко постановки.

Закриването ще бъде в съботния ден /29.10/ от 18:30 часа, когато ще се проведе и награждаването.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close