Слайд категория

Театралният състав на ПГ “Константин Фотинов” съживи героите на Чехов

teatyr vcheraПрофесионална гимназия “Константин Фотинов” за пореден път стана пример за училище с авторитет, с отдадени учители, дейни и идейни ученици. Доказано богат е животът на самоковската гимназия, допринасящ за развитието на децата и същевременно на обществения живот в града.

     На 18.06 в пълния салон на Читалище-паметник “Отец Паисий-1859” учители, ученици и гости се насладиха на представлението “Юбилей” по А. П. Чехов. Постановка и музикално оформление: Николай Войнов. Участваха: Любен Михайлов, Мариан Гребенчански, Христиана Видинова, Александра Майдавска, Нели Веселинова и Крум Крумов.

     Няма как да не изразим уважение и възхищение към направеното от възпитаниците на гимназията. Когато младите актьори излязоха на читалищната сцена, избухна ураган от емоции. Завихрили се в бесен ритъм, талантите на гимназията не дадоха възможност дори на прашинките по сцената да си поемат дъх.

     Похвален е и ентусиазмът на Николай Войнов, който съзнателно се заема с една нелека и непосилна за много от по-възрастните театрали в града задача сам да постави на сцената пиеса, която плюс всичко останало, бих казала, че пожъна успех и беше стойностна за слух и око на ценители и любители.  Браво, колега!

     От ръководството на ПГ “Константин Фотинов” изказаха благодарности на Община Самоков за финанстовата подкрепа, която оказват на техния театрален състав, за да може да вземе участие в театралния фестивал в Албена.

     На добър час, млади театрали! 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close