Самоков

Театрален фестивал в Самоков – официално открит

“Самоков 365”

Днес от 17:30 часа в салона на читалище – паметник „Отец Паисий -1859” беше даден официалният старт на Националния фестивал за любителски театри „Театър без граници”. Град Самоков за шести път е домакин на надпреварата между различните състави за призовите места в конкурсната програма. Водещата Ралица Стоянова поздрави съставите и гостите на събитието. Сред тях беше кметът Георгиев, който изрази своето желание салонът да е препълнен от зрители, които да се насладят на добри постановки. А това духовно преживяване да зареди всички присъстващи. Не пропусна да отчете значимостта на читалището като място, пазещо духовността и пожела на журито да се затрудни при избора си, срещайки се множество талантливи самодейци.

„С удоволствие заставам пред вас за шести пореден път за да открия шестото издание на Националния фестивал за любителски театри. Искам да пожелая на всички, които са се включили в подготовката на постановките – успех, да се чувстват удовлетворени от това, което са направили, да се представят по най-добрия начин. И да не забравяме, че все пак сме любители и правим това за удоволствие”, каза председателят на културната институция Стоян Пашов.

Фестивалът е с конкурсен характер. Председател на журито на тазгодишното издание е актрисата Добрина Гецова, а членове са актьорите Любен Чаталов и Ивайло Аспарухов.

„Тази година има доста трупи, конкуренцията нараства. Борбата за най-добрите сред най-добрите ще е оспорвана. Пожелавам ви да изкарвате приятни часове с театъра. Имате прекрасно читалище. Поканете близки и приятели, защото театърът е едно такова нещо, което без публика не става”, каза Добрина Гецова.

От 18:00 часа самоковската публика имаше възможността да изгледа постановката „Служботърсачи” по Иван Вазов, в изпълнение на Театрален състав при НЧ „Светлина 1872”, с . Кортен.  Първата постановка, с която ще започне вторият фестивален ден, е „Една за всички, всички за една”, изпълнена от Младежка театрална школа при НЧ „Искра 1860”, гр. Казанлък.

Фестивалът продължава до събота /28.10/ включително, а официалното закриване и церемонията по награждаването  ще се проведат в същия ден от 19:00 часа.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close