Политика

Таня Шолева: Мажоритарният вот е ангажимент и отговорност

„Самоков 365”

Таня Шолева е от младите кадри, които са сред кандидатите за народни представители. Тя не е участвала до този момент в политиката и това е нейният първи опит в тази насока.

Таня Шолева е магистър по „Управление на човешките ресурси” в УНСС, а от 2011 г. професионално се занимава в областта на обученията по професионална квалификация и ключови компетентности.

Приема участието си в парламентарни избори 2017 като поредното предизвикателство, като вярва че мажоритарното гласуване е ангажимент и отговорност, особено ако си от по-малко населено място, където хората се познават.

Днес правото си на вот тя упражни в ОУ „Митр. Авксентий Велешки” в късния следобед.

Какво е мнението Ви за мажоритарния вот?

Обсъждането в публичното пространство на предимствата и недостатъците на мажоритарната система е доста нашумяла тема напоследък, но отношението ми към нея е по-скоро положително, тъй като тя предоставя възможност на избирателите да дадат своя глас в избора си за личност, оценявайки качествата на кандидата. От друга страна се засилва и неговата отговорност и ангажираност към проблемите на региона, към който принадлежи.

Смятате ли, че беше уместно отпадането на машинното гласуване?

Машинното гласуване е крачка напред. В тази връзка категорично смятам, че отпадането му не е уместно. Освен, че гласуването става по-бързо и се намалява неудобството от чакане на опашка, то улеснява и работата на членовете на секционните избирателни комисии.

Какви са очакванията Ви след 26 март?

Очакванията ми са свързани с това, че всеки един от нас ще бъде удовлетворен от направения избор, че е дал своя глас по съвест и интуиция за едно по-добро бъдеще, без да е станал част от порочната практика на купуване и продаване на гласове.

Таня, Вие сте човек, който се занимава в сферата на професионалната квалификация. В тази връзка работят ли младите хора в посока на личното си развитие?

Като човек, работещ в сферата на професионалното образование и обучение, моите наблюдения са, че младите хора не са безучастни към случвaщото се. Те търсят начини за развитие и личностна реализация чрез обогатяване на своите знания и умения, включвайки се в обучения за квалификация и преквалификация, а така също и чуждоезикови обучения. Но основното, което трябва да бъде направено с поглед към младите хора в нашия град, е да се търсят сигурни начини и средства за насърчаването им да останат и да се развиват на местно ниво, да се осигури среда, даваща им възможност да работят в родния си град, да градят бъдещето си тук. Има различни начини. Един от тях е свързан със засилване на сътрудничеството между бизнеса, центровете за професионална квалификация и младите хора, за да се определи, от какви кадри има недостиг местният бизнес и кои професии са най-необходими.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close