Общество

Танцовата група от село Продановци с грамоти и бронзов медал от Хисаря

Анна Манова

От 8 до 12 юни в град Хисаря се проведе Балкански шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2017”. Това е шестото издание на събитието, което е традиционно и в него взимат участие различни ансамбли, певчески групи, танцови състави от цялата страна.

В тазгодишното издание първото си участие в него записа танцовата група при НЧ „Възраждане-2016”, село Продановци. Талантливите момичета, с ръководител Теменужка Ковачка, се представиха на 10 юни /събота/. Това е първото подобно участие на състава, който беше сформиран почти съвместно с читалището в селото. Амбициозните момичета, пременени в зелени туники, успяха да се представят достойно и да си тръгнат от фестивала с 5 грамоти и един бронзов медал. Те са получили диплом за обработени танци и успешно представяне, препоръка за участие в Европейския шампионат по фолклор „Евро фолк”, провеждащ се в Несебър и Слънчев бряг, грамота за съществен принос при съхранението на балканските традиционни народни изкуства, грамота „Илиян Д. Николов” за осъществена приемственост между поколенията и са лауреат от Шести Балкански шампионат.

Следващото участие на танцовата група към НЧ „Възраждане – 2016” ще бъде на фестивала „Струма пее”, провеждащ се в Невестино на 12 – 13 август.

 

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close