КултураОбществоРегионалниСамоков

Танер Мерт ще представи платна с цветя на трета самостоятелна изложба

„Самоков 365”

Художникът Танер Мерт ще представи платна с цветя на третата си самостоятелна изложба. Тя ще се проведе в Общинска библиотека „Паисий Хилендарски” на 18 април /четвъртък/ от 17:30 часа.

Изложбата е посветена на Цветница, какъвто е и надсловът й. Ще бъдат представени картини, рисувани през последните няколко години. Този път фокусът е поставен върху темата с цветята, които присъстваха като акценти на предходните две изложби на твореца – през 2016 и 2018 година. Гостите ще имат възможността се „разходят” из една цветна градина, в която с поглед да „откъснат” рози, лалета, лилии, слънчогледи или макове.

И тук художникът няма да изневери на себе си и специфичната техника на работа – рисуване чрез маслени бои, нанасяни на множество отделни пластове с художническа шпакла. Избраната от автора техника придава специфичен и силно изразен релеф на творбите и впечатлява със своя колорит. Изисква доста работа и търпение. Интересното в творчеството на Мерт е, че картините му носят своя собствена индивидуалност, която е силно разпознаваема от аудиторията, което от своя страна му носи доста комплименти и въпроси.

В периода на изложбата /18.04-31.05/ картините ще могат да бъдат закупени с отстъпка.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close