БаскетболРегионалниСпортСпорт

Талантът на “Рилски” Мирослав Васов е сред топ реализаторите на европейското по баскет

Първият етап на европейското първенство за младежи до 20 г., Дивизия Б приключи, а България си осигури място в Топ 8 на шампионата в София.

Статистическите показатели показват, че 20-годишните ни национали са осми по отбелязани точки – с общо 355 в 5-те си двубоя или средно по 71 на мач. Селекцията ни е на 11-то място по борби, с 208 или средно по 41.6 овладени под двата ринга топки на среща. Нашите са трети по асистенции с общо 96 или средно по 19.2 завършващи подавания.

Справка с индивидуалните показатели на официалния сайт на европейското показва, че двама българи попадат сред реализаторите на първенството дотук. Мирослав Васов е трети с общо 81 точки, а Иван Алипиев заема седмо място – с 77 точки. Йордан Минчев пък дели третата позиция по борби с чеха Михал Кожак, като и двамата имат по 49 или средно по 9.8 на двубой.

Гардът на България Лъчезар Димитров е четвърти в графата с асистенциите, като има на сметката си общо 24 или средно по 4.8 завършващи подавания на двубой. Седми пък е Йордан Минчев – със средно по 4.2 или общо 21 асистенции. Същата позиция по откраднати топки заема Лъчезар Димитров, който прави средно по 2.2 на среща.

В графата за ефективност Мирослав Васов е пети, с коефициент 17.6 на среща, а в Топ 10 е и колегата му Йордан Минчев, който фиксира среден коефициент 17 и се намери на седмата позиция.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close