ОбществоРегионални

Талантите на читалище „Младост – 2003” спечелиха публиката и куп награди от V Балкански фестивал на руската песен

Самоков 365

Талантите на читалище „Младост – 2003” се завърнаха с награди от участието си в V Балкански фестивал на руската песен. В събота /24 ноември/ на сцената в Руския културен институт, самоковските изпълнители премериха сили с момичета и момчета от България, Русия, Италия, Словения, Македония и за пореден път очароваха журито и публиката.

Фестивалът се организира от Координационния съвет на руските сънародници, Федерация „Съюз на сънародниците” и Национално общество „Заедно с Русия”, с подкрепата на Посолството на Русия в България, Министерството на външните икономически и международни отношения г. Москва и представителството на федерална агенция „Россотрудничество” в България.
Гостите на фестивала имаха възможност да се потопят в невероятната атмосфера на руското музикално творчество и да чуят популярни руски песни от всички музикални жанрове, изпълнени от едни от най-добрите изпълнители – професионалисти и любители, живеещи не само в България, но и в други балкански държави.

Поощрителни награди и подаръци за доброто си представяне заслужиха Натали Николова и Кристиян Трифонов. Братовчедките Марина и Маргарита Бочеви се класираха съответно на трето и второ място. За ангелогласните момичета на читалище „Младост – 2003” също имаше подаръци. Със специална награда и подарък се завърна и малката Мария Рангочева. „Продължавайте, скъпи деца, в света на изкуството, където ще намерите нови приятели, ще станете добри хора, интелигентни млади българи, от които така много се нуждае нашата България. Изкуството отваря нови хоризонти пред вас – обърна се с мили думи към призьорите председателят на читалището Лили Шуманова. Тя и възпитаниците на културното учреждение вече са вперили поглед към поредната им изява.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close