Регионални

Тази събота и неделя – „Дар от природата” за четвърти път

Анелия Балабанова

Тази събота и неделя /27 и 28 август/ в Говедарци за поредна година ще покажат даровете на природата и това, което човешкият ум и талант могат да сътворят в рамките на четвъртия фолклорен фестивал, които се провежда в селото. От 2015 г. той е национален.

Отново посетителите ще имат възможност да видят уникалните рисувани керемиди на Димитър Даргов и да опитат от домашно приготвения кашкавал на Лина Божичкова – Бързанова. Няма да мине и без традиционните майсторски изработени ръкоделия и благоуханен мед. Там ще бъде и Румен Тодоров със govedarciсвоите билки.

Заявки за участие във фолклорната част са подали изпълнители и състави от над 30 читалища, информира Спаска Костова – секретар на НЧ „Христо Ботев – 1928”, която е и един от организаторите на събитието. Като домакини те ще се представят с изпълнения на Женската фолклорна група с ръководител Даниела Георгиева и танцов състав „Рилска магия”, ръководен от Стоян Димитров. На сцената ще се изявят още групи от Кюстендилско, Пернишко, Хасковско и Софийско с песни, танци и много хумор. Със сигурност ще успеят да ни заредят с добро настроение, така че ни очаква едно събитие, което не е за изпускане.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close