Предстоящо

С 30% намаление на билетите ще посрещнем празника на Рила

Самоков 365

На 6.08. (неделя) предстои ежегодния празник на Рила планина. Специално за повода през целия уикенд (5-6.08.) цените на  двупосочните билетите за лифт “Ситняково Експрес” и кабинкова въжена линия ще бъдат намалени с 30%.

Празникът на Рила води началото си от 1925 година и се чества в първата неделя на месец август. Всяка година по време на празника красивите склонове на Рила събират хиляди любители на планината от страната и чужбина.  По традиция предстои масово изкачване на първенеца на Балканите – вр. Мусала, както и разнообразна програма от забавления и музика. Както всяка година, с почетни награди ще бъдат отличени най-възрастният и най-малкият планинар, покорили върха. Официалното откриване на празника започва в 11 ч. пред хижа Мусала. Ще има и организиран автобус, който тръгва в 8 ч. в деня на празника от Самоков (пред Т-Mаркет). Организаторите на празника  са от Туристическо дружество в Самоков.

Всички гости, които желаят да съчетаят Празника на Рила с пълноценната почивка в планината, ще могат да се възползват от разнообразите активности, които Боровец предлага. От различни по дължина и трудност пешеходни турове, обновени маунин байк трасета, предизвикателни катерачни обекти и диви забавления във Въжения град “Бороландия” до конна езда, стрелба с лък и игри за най-малките в детския кът “Бороленд” са сред атракциите, които курортът предлага за почиващите това лято.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close