ОбществоРегионалниСамоков

С църковни песнопения и сценки учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха Деня на християнското семейство

„Самоков 365”

С пъстро тържество учениците от ОУ „Митр. Авксентий Велешки” отбелязаха Деня на християнското семейство на сцената на читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”. Присъстваха множество официални гости, преподаватели, ученици и родители.

Изключително вълнуващи бяха словата на архиерейския наместник отец Михаил Колев, който оправи поздрав към директора на учебното заведение и всички гости в препълнената зала. Той припомни значението на изграждането на ценности в малките деца. Това е път, който започва от най-основната крепост – семейството. То трябва да даде основата на детето. Не по-малко важна е духовната и морална роля, която изиграва училището, което е равнозначно на духовно семейство.

Всички присъстващи станаха част от едно тържество, което ги пренесе назад във времето и припомни исторически събития от далечния Йерусалим. Църковни песнопения, изпълнени от ДВГ ,,Медени звънчета”, озвучиха залата. Представени бяха множество сценки, показващи уважителните и християнски взаимоотношения в семейството. Едни след други следваха много песни и стихотворения,тематично свързани с празника ,изпълнени от малките ученици. Благодарение на тази духовна инициатива на ръководството на училището и по- конкретно на директора – госпожа Ирена Коцева, всички гости изживяха един истински празник на християнското семейство.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close