ОбществоРегионалниСамоков

С тържествена заря отбелязваме 111-годишнина от битката при Булаир

„Самоков 365“

На 8. февруари /четвъртък/ се навършват 111 години от битката при Булаир. Представители на Национална гвардейска част, заедно със служители на Община Самоков и Читалище-паметник „Отец Паисий -1859“, извършиха оглед на терена, където ще се проведе тържествената заря – проверка. Шествието ще започне от ДНА, ще премине през Ларгото, ул. „Отец Паисий”, „ул. Димчо Дебелянов” и ще завърши пред Читалището.

Във връзка с подготовката и провеждането на мероприятието на 8. февруари ще бъде въведено ограничение в движението на автомобили в Централна градска част, района около Читалището. Ще бъде затворен участъкът на ул. „Проф. Васил Захариев” от ул. „Димчо Дебелянов” до ул. Търговска” за времето от 7.00 до 19.00 ч. на 8. февруари. Останалите ограничения ще се въведат след 17.00 ч.

За да се осигури безпроблемно провеждане на мероприятието и сигурността на гражданите, за времето от 17.00 до 19.00 ч. ще бъдат затворени улиците „Търговска” – участъка от ул. „Димитър Димов” до ул. „Отец Паисий” и ул. „Проф. Васил Захариев” в участъка между улиците „Димчо Дебелянов” и „Търговска”. Няма да се допуска паркиране на автомнобили на улиците „Проф” Васил Захариев”, „Търговска”, „Отец Паисий”, „Рилски скиор” и „Димчо Дебелянов” през целия ден.

За преминаване на празничното шествие ще бъдат затворени кръстовищата на ул. „Отец Паисий” с ул. „Македония”, ул. „Отец Паисий” с ул. „Търговска” и ул. „Рилски скиор” с ул. „Димчо Дебелянов” за времето от 17.30 до  17.45 ч. Пространството, определено за граждани е около Голямата чешма, пространството на ул. „Търговска” и прилежащите паркинги. Тържествената заря-проверка ще се проведе от 17.45 ч. до 18.45 ч.

Честването на 111-годишнината от Булаирската епопея ще продължи с възпоминателен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили в салона на Читалището от 19.00 ч.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close