Регионални

С турнир по кънки бе закрит сезонът на ледената пързалка

В истински спортен празник се превърна импровизирания турнир по майсторско и бързо каране на кънки на лед, организиран от Община Самоков.

В надпреварата се включиха 9 отбора от 4 училища в 3 възрастови групи или общо 54 деца. Участниците трябваше да преминат в слалом от единия до другия край на пързалката и да се върнат по права линия. Всеки отбор бе от 6 участника и състезанието протече на щафетен принцип.

В турнира безапелационни победители във всички възрастови групи станаха отборите на ОУ „Кирил и Методий”.  При най-малките – група 1-2 клас те бяха единственият отбор, но не избраха служебната победа, а записаха участието си като постигнаха време от 3 мин. и 39 сек. В следващата възрастова група – 3-4 клас,  сили премериха отборите на 4 училища. Първото място с най-добро време заслужиха учениците от „Кирил и Методий” – 1 мин и 45 сек, след тях с близо 50 сек разлика бе отборът на ОУ „Христо Максимов”. Трети станаха участниците от отбора на ОУ „Неофит Рилски” и четвърти – СУ „Отец Паисий”. При най-големите – 5-7 клас класирането по училища се запази, като победителите постигнаха най-добро време от всички отбори в турнира – минута и 42 сек. След тях отборът на Максимов завърши щафетата за 1 мин и 52 сек. ОУ „Неофит Рилски” и СУ „Отец Паисий” заеха съответно трето и четвърто място.

Участниците получиха купи и награди, осигурени от Община Самоков. Със състезанието бе закрит сезонът на ледената пързалка. Тя ще бъде отново монтирана за следващия зимен сезон.

Община Самоков предоставя възможност на общинските училища да ползват безплатно пързалката. При награждаването общинското ръководство пожела на децата да тренират по-усилено през следващия сезон, за да се представят още по-добре на следващия турнир.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close