ОбществоРегионални

С тематична изложба и празничен концерт посрещнаха Баба Марта в Младежкия дом

Самоков 365

Закичени с мартеници и „въоръжени” с ведро настроение, четвъртокласниците от НУ „Станислав Доспевски” с преподаватели Йорданка Кирова и Валентина Никова, посрещнаха 1-ви март. Малките „веселушковци” демонстрираха завидни театрални възможности по време на празничния концерт-спектакъл, който те изнесоха в Младежки дом-Самоков. Песните, танците, които представиха бяха подарък за децата от ЦНСТ-Самоков и част от обитателите на Дома за стари хора. Да се насладят отблизо на изявите им дойдоха и сборна група ученици от Обединено училище „Неофит Рилски” водени от Славка Терзиева и Цветелина Груева.

„Програмата е част от бъдещ голям благотворителен концерт, който вероятно ще представим през пролетта” – издаде в аванс режисьорът Весела Колешанова. Събраните средства вероятно ще са в подкрепа на нуждаещи се деца от училището като това не е прецедент. На сцената малчуганите тропнаха ръченица и други традиционни български хора. Представиха своя съвременен прочит на „Вълкът и седемте козлета” и преживяванията на Хитър Петър. След тях се развихриха и с каубойски танц, който внесе много настроение сред присъстващите в залата.

„Децата са само от един клас и се справят завидно добре. С тях се работи от първи клас и са в много добра форма” – сподели режисьорът Весела Колешанова като добави, че с времето са се нагодили и паснали удивително добре едни спрямо други. Децата обаче четвърти клас и само след няколко месеца ще се разпръснат в различни. Така читалище „Любословие” и театрална група „Веселушко” ще загубят голяма част от своите малки таланти. Надеждата е, че ще дойдат достойни техни заместници. Все още има време.

На финала дойде ред и за уникалната българска традиция за размяна на мартеници. Участниците от двата клуба към Младежки дом- Самоков, „Арт палитра” – с ръководител Латинка Щъркелова и „Аз мога” със Славка Терзиева, подредиха тематична изложба във  връзка с празника, предшестващ настъпващата пролет. Сръчните момичета и момчета бяха изработили разнообразни мартеници за всеки вкус.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close