Самоков

С пъстроцветна програма и пускане на балони в ОУ „Христо Максимов” посрещнаха 15 септември

Анна Манова 

Дворът на ОУ „Христо Максимов” е огласян от звънките гласчета на учениците. Усеща се вълнение в родителите, в учениците, както и в самите учители. 15 септември е! Традиционно в ОУ „Христо Максимов” на празнични си програми и изяви, децата са пременени в училищни униформи. И този път не прави изключение. На импровизираната сцена се мъдрят пъстри балони, които малко по-късно ще полетят в синия безкрай. Около тях се навъртат двама познати и любими детски герои – Мечо Пух и Прасчо. Те се появяват малко преди финала на тържеството.

Програмата започна в 10:00 часа, а всички ученици, учители и родители се бяха нареди в двора. Учителките бяха „прегърнали” грижливо цветята, поднесени малко преди старта на празничната програма. По традиция тя започна с водосвет за здраве, отслужен от отец Георги. Официални гости на откриването на учебната година бяха секретарят на Община Самоков Ангелина Вангелова, председателят на обществения съвет Венцислав Иванов и началникът на Охранителна полиция Емил Филипов. Ангелина Вангелова прочете поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев и общинското ръководство, след това и тя лично поздрави всички, като им пожела успешна нова учебна година.

„Отново е 15 септември, първият учебен ден. Мили първокласници, вие сте в началото на един нов път. Път, по който ще усвоявате знания, опит и мъдрост. Този път не е лек, но по него с вас ще вървят вашите учители и родители. Скъпи ученици, успехът в живота започва от успехите в училище, затова бъдете упорити и постоянни. Следвайте мечтите си! Вървете уверено напред и нагоре! Уважаеми колеги, настоящата учебна година е поредното предизвикателство за вас, но вие сте доказани професионалисти в града ни, извели сте много випуски. Вие сте лицето на ОУ „Христо Максимов”, каза в приветственото си слово директорът Антоанета Николова. Тя подчерта, колко в важна подкрепата от страна на родителите и благодари на сплотения колектив, с който работи.

В празничната програма се изявиха с няколко изпълнения двете братовчедки Марина и Маргарита Бочеви. Учениците подчертаха, че е трудна раздялата с летните безгрижни дни и навлизането отново в учебния процес. Редуваха се песни, стихове и танци. Но най-интересният момент беше на финала, когато първокласникът Стефи се отскубна от ръката на госпожата си и заяви, че предпочита да е вечно лято и да не му се налага да ходи на училище. Веднага се появи красива фея, която му каза, че в училище, освен уроци, може да срещне и нови приятели, а най-хубавото от всичко са междучасията. Мечо Пух и Прасчо също му подложиха приятелско рамо и го увещаваха, че в училище е забавно. Поставиха Стефи пред сложен избор – Букварчето или камиончето и накрая той твърдо и непоколебимо грабна Букварчето и се върна при своята учителка. Малко след това той, заедно с всички свои съученици положи клетвата на училището, а Антоний и Мария поздравиха всички присъстващи с подготвени стихчета. В края на програмата феята ориса новата учебна година с благословии за здраве, обич, късмет, нови приятелства, усмивки, мечти и много слънчеви дни. Всички си пожелаха спорна и здрава учебна година.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close