ЗлободневноОбща категорияОбществоРегионалниСамоков

С първа копка в сряда стартира ремонтът на пътя Дупница-Самоков

Анелия Балабанова

В сряда /17-ти април/ от 15.00 часа ще се състои дългоочакваната от всички самоковци първа копка, с която ще стартира ремонтът на пътя Дупница-Самоков.

Събитието преминава през засилен интерес. Очаква се на него да присъства Петя Аврамова – министър на регионалното развитие и благоустройството, народните представители Радослава Чеканска от Дупница, Станислав Иванов и Валентин Милушев, които са членове на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Покана е отправена и към министър Ангелкова.  Сред официалните лица ще бъде и Юлияна Божилова – представител на Областно пътно управление – Кюстендил.

Ремонтът се очаква с нетърпение от гражданите и ръководствата на общините, през които преминава трасето – Самоков, Дупница и Кюстендил. От дълги години се настоява за него, а мотивите са свързани с изключително лошото състояние на пътната отсечка. В тази връзка имаше и организирани протести, които да засилиха обществения интерес към проблема. Неговото разрешаване е от изключително значение най-вече за шофьорите поради многобройните дупки, застрашаващи живота на участниците в движението и създаващи предпоставки за евентуални инциденти.

Related Articles

One Comment

  1. Кога ще се случи това и на отсечката самоков Боровец долна Баня Костенец???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close